Balletforening Danmark er en realitet

Vedt√¶gterne er underskrevet og vi er i gang! ūü§©

En kort præsentation af stifterne:

Balletunderviser, p√¶dagog Sofie Blond, underviser p√• Balletskolen i N√¶stved og B√łrneballetten i Sor√ł

Journalist, cand.mag. S√łren Dam Nielsen, indehaver af Kompagnonerne.dk, herunder tr√¶nings-sitet IntelligentFitness.dk

Balletcoach og projektleder, korrespondent Charlotte de Neergaard, udvikler af BalletFitness-systemet og underviser i voksenballet i Sor√ł Balletforening

Den stiftende generalforsamling var lidt “tynd” – vi var kun os 3 – i beh√łrig afstand fra hinanden. Og t√¶nk engang – vi blev alle valgt ind i bestyrelsen ūüėČ

Vi har fordelt posterne mellem os således:

• Formand: Charlotte de Neergaard
  • N√¶stformand: Sofie Blond
  • Kasserer: S√łren Dam Nielsen

Vi h√•ber, at n√¶ste generalforsamling i for√•ret 2022 kan blive lidt mere mangfoldig – b√•de hvad ang√•r antal deltagere, men ogs√• i forhold til repr√¶sentanter fra alle dele og niveauer af balletmilj√łet i Danmark. For en sikkerheds skyld har vi indf√łjet en passus i vedt√¶gterne om, at generalforsamlinger m√• afholdes virtuelt. S√• m√• vi se, hvad der er mulighed for til den tid.

På den stiftende generalforsamling godkendte vi vedtægterne, herunder vores formålsparagraf:

At udbrede kendskabet til ballet som motionsform, tr√¶ningsmetode og kunstart ved at:

a) underst√łtte og hj√¶lpe lokale f√¶llesskaber med at skabe rammerne for ud√łvelsen af balletrelaterede aktiviteter.
b) organisere, koordinere og promovere landsd√¶kkende, balletrelaterede aktiviteter i samarbejde med lokale f√¶llesskaber.
c) underst√łtte og hj√¶lpe balletundervisere med at udvikle balletrelaterede aktiviteter til alle befolkningsgrupper
d) sikre rimelige l√łn- og arbejdsvilk√•r samt gode uddannelsesmuligheder for balletundervisere i Danmark.

Vedtægterne i sin fulde ordlyd kan læses her:

Vi har besluttet at, bestyrelsen hvert år skal foreslå en hensigtserklæring som grundlag for foreningens fokusområder og grundlag for det kommende års arbejdsindsatser.

Denne bestyrelses hensigtserklæring lyder sådan her:

Det er Balletforening Danmarks hensigt at skabe rammerne for et samarbejde mellem alle, der brænder for ballet som dans og æstetisk udtryk samt som akademisk tilgang til kropslig dannelse.

Vi vil arbejde for at promovere balletrelaterede aktiviteter som relevante kultur-, musik-, motions- og tr√¶ningstilbud til alle befolkningsgrupper.

Vi √łnsker, at Balletforening Danmark skal v√¶re
Рet forum for visioner, faglige fællesskaber og vidensdeling
Рen national bevægelse for ballet i alle sine former
Рfor både bredden og eliten
Рfokuseret på kvalitet i bevægelse og aktiviteter

Vores vision er, at der skal findes minimum √©t ballethold i hver en by med en idr√¶tshal ‚Äď over hele landet.

Balletforening Danmark arbejder for konceptualiserede balletaktiviteter for at sikre kvalitet og ensartethed på tværs af udbydere.

Vi besluttede ogs√• at medlemskab – b√•de personligt og for f√¶llesskaber – skal v√¶re GRATIS indtil f√łrstkommende, ordin√¶re generalforsamling i for√•ret 2022.

Vi gl√¶der os til at komme i kontakt med jer, der allerede er medlemmer og til jer andre: Skynd jer at melde jer ind nu – og st√łt det gode form√•l!

Charlotte de Neergaard

PS. Fik jeg sagt, at dette indlæg gerne må deles?

Offentliggjort af Balletforening Danmark

Balletforening Danmark er en landsdækkende fagorganisation for balletfællesskaber og balletundervisere.