Mød Balletforening Danmark

Balletforening Danmark

Hvad betyder balletten for dig og hvordan kan vi hjælpe dig i din hverdag? Deltag i webinar 3. nov. 2022 kl. 10 for balletundervisere og mød bestyrelsen i Balletforening Danmark. Hør også om de nye momsregler, som gør balletundervisning momspligtig fra 2023.


1) Webinar for balletundervisere
OPDATERET 22.10.2022: Tak for tilbagemeldingerne 😊 3. november er valgt som dato for vores webinar “Mød Balletforening Danmark”.
Her er link til deltagelse TORSDAG 3. november kl. 10.00-10.40 👇

  Som balletunderviser ved du, at ballet har fantastisk meget at byde på som motionsform, træningsmetode, dans og kunstnerisk aktivitet for alle aldre og alle niveauer. Måske er du også bevidst om, at balletundervisere har en helt særlig viden om og fornemmelse for bevægeapparatet ned til mindste detalje, for ikke at nævne musisk og dramaturgisk forståelse.

  Balletforening Danmark vil gerne støtte dig som balletunderviser i at bringe alle dine evner og kompetencer i spil på flere måder og over for flere forskellige målgrupper: unge balletudøvere, voksne motionister, børn, familier og seniorer – for blot at nævne nogle få.

  Samtidig vil Balletforening Danmark hjælpe flere mennesker med at opdage og få glæde af den skønne, alsidige og lærerige motionsform og træningsmetode, som ballet er.

  Hvis du vil høre mere om dette arbejde, møde kolleger og evt. dele med os, hvad balletten betyder for dig, inviteres du hermed til webinar TORSDAG 3. november kl. 10.00-10.40.

  Mange af os har ingen eller kun få kolleger i hverdagen, og et online medlemsmøde vil være et godt forum at dyrke noget kollegialt samvær i, selvom vi bor og underviser langt fra hinanden. Måske kan vi hjælpe hinanden og få nogle gode relationer på afstand, så vi kan styrke balletunderviser-netværket i DK.

  Hvis du har nogen konkrete problemstillinger eller emner, du gerne vil have bragt op, så send meget gerne besked til os på kontakt@balletforening.dk på forhånd – så kan vi bedre planlægge mødet.

  Moderator på webinaret vil være bestyrelsesmedlem Sarah Marris Michaelsen, der til daglig er balletunderviser og leder af Ballet-Teatret’s Elevskole


  2) Balletundervisning bliver momspligtig fra 2023

  Et af de emner, vi gerne vil høre din mening om, er det netop vedtagne lovforslag om at gøre undervisning momspligtig – hvilket jo så også vil ramme balletundervisning og gøre det 25% dyrere for eleverne at gå til ballet. I en tid hvor beslutningstagere og fagpersoner ofte melder ud, at den danske befolkning dyrker for lidt motion, kan det virke helt kontraproduktivt at indføre moms på motion og legemsøvelser. På webinaret vil vi fortælle mere om baggrunden for lovforslaget og hvordan du evt. kan slippe for at skulle opkræve moms af dine elever.

  Vi håber at se dig online til Balletforening Danmarks webinar TORSDAG 3. nov. kl. 10 😊

  Med venlig hilsen

  Charlotte de Neergaard
  Formand for Balletforening Danmark

  charlotte@balletforening.dk

  3) Referat “Mød Balletforening Danmark”

  Balletforening Danmark webinar

  Torsdag den 3. november holdt Balletforening Danmark deres første webinar. Emnet var ”hvad betyder ballet for dig”. Idéen var at lære vores medlemmer bedre at kende og at drøfte hvad de kommende momsregler for private holdundervisning i Danmark betyder.

  Der var fire deltagere, som arbejder i fire forskellige regi.

  • Charlotte som underviser i Danmarks eneste ballet forening i Sorø
  • Tammy, der underviser i Silkeborgs Kulturskole
  • Claus, der er ejer af Moves en store danseskole med afdelinger på Sjælland og i Jylland
  • Sarah, som er ejer af Ballet-Teatret’s Elevskole i København

  Vi holdt en kort præsentationsrunde og det var interessant at høre, hvordan det har været for Tammy at skifte fra at være ejer af en privat balletskole til at være ansat.

  Claus fortalt om, hvordan moms på private holdundervisning opstod pga. en tysk køreskole, der opdagede, at mange tog til Sønderjylland for at tage køretimer der, fordi det var billigere end i Tyskland. Der er fremkommet et borgerforslag om at afskaffe momsen og det skal drøftes i Folketinget til efteråret. Danmark har ikke differentieret moms, ligesom andre lande i Skandinavien, så udsigten til 25% moms på privat holdundervisning er dyster.

  Generelt ser der svært ud for unge, kommende balletskole-ejere, som ønsker at starte op. Det ser ud til, at den eneste vej frem er i foreningsregi, da det er blevet sværere at finde lokaler.

  Charlotte har en stor viden om foreningsregler og hun kunne være en stor hjælp til dem, der ønsker at starte en balletforening op et nyt sted i landet.

  Der var ikke tid til andre emner, men vi håber at kunne mødes igen virtuelt, da det altid er rart at dele ens erfaringer med andre kollegaer.

  30.11.2022 Sarah


  Dette blogindlæg er sponsoreret af Balletforening Danmark og findes på Balletforening Danmarks BLOG i kategorien Medlemsinfo


  Se flere indlæg fra Balletforening Danmarks BLOG her ⬇

  Offentliggjort af Balletforening Danmark

  Balletforening Danmark er en landsdækkende interesseorganisation for balletfællesskaber og balletundervisere.

  Skriv et svar

  Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

  Facebook photo

  Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

  Connecting to %s

  %d bloggers like this: