BalletFitness

Grundtræning for motionister

Flot holdning, smukke fødder, stærke ben og graciøse bevægelser – BalletFitness grundtræning opbygger og gennemarbejder hele din krop. Start uden en muskel på kroppen og oplev hvordan du systematisk og sikkert får styrke, balance, god holdning og smidighed tilbage i din krop.

BalletFitness er opretstående, funktionel grundtræning ved barren med ballettens grundlæggende led- og muskeltræning kombineret med enkle øvelser og mange gentagelser, som vi kender det fra fitness. Derfor kan ALLE være med – også uden at være bekendt med ballettræning.

De langsomme øvelser træner smidighed og balance, mens de hurtige øvelser opbygger kondition og styrke. Det afbalancerede program (25% styrke, 25% smidighed, 25% kondition, 25% koreografi) består af nemme trinsammensætninger, som alle kan følge. Behagelig klavermusik i baggrunden gør træningen til en udsøgt fornøjelse.

BalletFitness grundtræning er et 60 minutters fast trinprogram med

  • 6 øvelser for knæ, ankler, fødder
  • 7 øvelser for hofte, ryg, skulder
  • 4 springøvelser
  • 2 strækøvelser

Forsiden af kroppen, dvs. mavemusklerne – i sær den dybe bugmuskulatur – er en del af ballettens grundholdning og trænes i alle øvelser ved at suge navlen ind/gøre maven flad.

Forbered dig inden start med at lære ballettens grundpositioner at kende. JA TAK, vis mig videoer med positionerne (HUSK at læse bonusinfo i teksten under videoerne).

Få opskriften på en god holdning – både stående og siddende: GUIDE: 7 trin til en god holdning (HUSK at den bedste holdning er altid den næste).

Læs, hvad andre synes om BalletFitness: ARTIKEL: Ugebladet Søndag

Læs hvorfor ballet er en fantastisk motionsform: Få Ballettens 10 hemmeligheder her (og tilmeld dig samtidig nyhedsbrev fra Balletforening Danmark).

HUSK den vigtige motivation – det, der får dig i gang: musiktilgængelighedvariationfællesskab – for den bedste træning er den, der bliver gjort! Få 4 ekstra motivationstips her.

BalletFitness®-systemet er udviklet af balletcoach Charlotte de Neergaard.

skriv til konceptudvikler
charlotte@intelligentfitness.dk

FIND MERE

Workshop i BalletFitness®-systemet

Bliv introduceret til BalletFitness®-systemet. Få maksimalt udbytte af din egen træning, og lær samtidig alt, hvad du bør vide som vært for dit eget BalletFitness-hold. Kom til Workshop i BalletFitness®-systemet (1 dag/8 timer) i Sorø eller arranger en workshop for dit lokale træningsfællesskab i jeres egne lokaler (danseskole, træningscenter, folkeskole/gymnasium, aftenskole etc.).


Styrk din holdning med
kultur & bevægelse

%d bloggers like this: